Medlemsbloggen

Medlemsbloggen

Om medlemsbloggen på WBK

Välkommen att skriva lite om vad som händer på klubben så alla kan hålla sig uppdaterade, även om ingen kan vara med på allt :)
Vill du blogga här? Skicka din mailadress till webb@waxholmsbk.se så blir du inbjuden!

Inkallning

Hundträning i VaxholmPosted by Lena Gustafsson Sun, October 12, 2014 21:42:01
Hej! Jag och Karlsson tränar inkallning för fulla muggar. Han är tre år och leker hela tiden leken "kom och ta mig om du kan!". Jag har lite problem med det för jag blir arg och irriterad när han inte kommer till mig utan jag kan bara se på när han på ett mycket barnsligt vis (men charmigt) vänder rumpan upp, viftar för fullt och liksom säger: "jag finns här men du kan inte ta mig". Jag gör nu så att jag går åt andra hållet, att jag gömmer mig, att jag låtsas hitta något intressant, men jag har ännu inte lyckats bryta denna lek som är sååå kul. Tips och idéer kanske?

  • Comments(6)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lena Sat, October 18, 2014 23:02:13

Nu vill jag berätta hur duktig Karlsson var inomhus när vi fick oväntat besök. Maggan Hammargren kom oanmäld i stallklädsel och han bara fann sig efter kanske 2 minuter. Han gjorde inte allt som han brukar gör vid opåannonanserade besök, då skäller han, rusar runt och blir helt galet glad och älskar "ihjäl" den som kommer. Allt har säkert med att göra att Maggan kan och vet mycket om hundar, men det som var så skönt att höra det var att hon berömde mig och Karlsson för hon kommer in hos oss ibland, och har upplevt Karlsson sedan han var valp och hennes upplevelse var att hon spontant sade: Vad lugn han är och hur bra han hanterar att jag kommer in! Då blev jag glad.

Posted by Helena Mon, October 13, 2014 21:58:14

Klart han måste testa alla i familjen hur länge de vill leka hans lek... Det funkade ju ett tag iallafall... Sen fattar han ju faktiskt när leken tar slut å lekkamraten tröttnar vart han ska gå. Kom ihåg att han är tre år å det är värsta trotsåldern på de flesta flattar... Andra raser må vara vuxna då, men inte en normal flat!😄

Posted by Lena Gustafsson Mon, October 13, 2014 20:17:23

smiley jag har läst kloka kommentarer. Tack för all peppning. Idag när jag var på jobbet smet Karlsson från en av de unga vuxna hemma. Han drog rakt ut på fotbollsplanen och det tog låååång tid att få in honom. Leken var uppenbart väldigt rolig och Karlsson visade tydligt att han minsann tänkte leka leken länge. Så den unge vuxne tröttnade efter ett tag, blev lite ilsk och gick hem. Då kom Karlsson.

Posted by Helena Mon, October 13, 2014 17:51:09

Bli inte arg å ge inte upp! Det gick ju så bra i lördags!!! Tror att du ska fortsätta med att inte göra regelrätta inkallningar utan locka honom att komma till dig på annat vis; ge alltså ett annat kommando. tex som när vi testade "klättra i träd". Tror att inkallningen kommer av sig självt sen. Kom ihåg vad som hände när du mitt i promenaden började plocka svamp och släppte fokuset på Karlsson. Helt plötsligt var han som slickad kring dig och undrade vad du höll på med. Då låg ansvaret på honom att hålla koll... Han är ju redan jätteduktig! Det är så lite som saknas.

Posted by Annika Mon, October 13, 2014 07:31:46

Jo, ett par saker till som är lätt att glömma: Lägg upp träningen så att det blir många lyckade repetitioner varje dag. Och då menar jag lyckade ur din synvinkel. På med långlina och gör övningar som inte utlöser leken.

Dessutom: kalla inte på Karlsson när det är stor risk att han startar leken istället för att komma. Han blir bättre på leken varje gång han tränar på den... precis som med allt annat.

Annika


Posted by Annika Mon, October 13, 2014 06:55:48

Håll ut! Ett inlärt beteende tar sin tid att släcka ut och under den tiden gäller det att inte belöna det oönskade beteendet. Vad är belöningen för Karlsson i det här fallet tror du? Vad är det som gör att det är så roligt att leka den här leken?

Annika